Snö, snö och ännu mer snö

Visserligen väldigt ljust och fint nu, men lite väl kallt. Det är promenader som gäller i högt tempo för att inte förfrysa kroppsdelarna på både människa och djur. 

Hundarna verkar älska detta kalla väder och inte märks det nått på dom att termometern kryper ned mot -17. Nog mest matte som klagar. 

Träning är inte jättelätt nu när det är så kallt. Det blir kortare pass. Det är ju rörelse som gäller, men nått linjetag kan man alltid lägga ut på promenaden och sen vända om och skicka. Detta gör jag med både Fina och Nilla. Lite olika avstånd bara. Behöver inte vara så komplicerad träning ibland. 

Idag använde jag grannens nedfart igen och tränade i hjulspåret. Blev grundträning för Nilla med stoppsignal och ut. Älskade hund. Nilla fullkomligt strålar av lycka vid träning. Det sägs ju att jaktlabradorer kan man skicka om och om igen på samma linjetag. Banne mig kan man även det med Nilla hon tröttnar inte. Kan hålla på i evigheter. 

Fina fick köra linjetag även hon. Hon fick följa med när jag la ut. Sen vända om gå en sträcka fotgående, vända om och ett skick. Tränade lite stadga här då hon gärna vill fara iväg så fort ut tecknet (handen) sträcks fram. Tjuvar lätt men så lätt att få tillbaka räcker med ett hummande så stoppar hon. Hon får inte springa på nått jag kastat förrän vi vänt om tagit några steg bort från dummyn, vänt om igen mot dummyn. Sitta fokuserad och titta framåt. Sen kan jag skicka eller bara plocka upp dummysen själv.  Fina bryr sig inte om den kalla snön runt dummyn. Greppar snabbt i farten och snabbt in. Så kul att träna en unghund igen. 

Annars rullar vardagen på. Jullovet slut. Åter i jobb. Men mycket kul på jobbet som ger lite extra positiva energipuffar. Härligt att få börja terminen så. 

Alla små valpisar är nu 6-månader. Alla valpisar har det så bra hos sin ägare. Så lycklig kennelmamma. Vi delar både positiva ögonblick och de ögonblick som är mindre roliga. Allt är minsann inte dans på rosor med dessa valpar. Vi delar på tokiga upptåg också såklart och skrattar gott åt varandra och med varandra😛. 

Nedan färska bilder av de 6- månaders slyngelvalpar 😍. 

Flax som bor hos pappa Skoj.

  
Jax som bor hos Lena och Emel i Uppsala

  
Skoja som bor hos Pernilla

  
Leia som bor hos Kurt i Norge

  
Lyra som bor hos Elina och Per i Uppsala

  
Canon hos Johan och Lena Lång i Habo.

  
Doris som bor hos Anna Spetz och Mats i Skövde. 

  
Och Fina som är kvar hos mig.

 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s