Halta Lotta

Nilla blev plötsligt halt i tisdags. Kom bara helt plötsligt. 

Koppelpromenader sedan dess och hältan har blivit bättre. Hon haltar knappt synligt ute, men haltar inne, å andra sidan skulle hon aldrig visa smärta ute på det sättet. 

Har en tid hos Fredrik i ulvsby på måndag som jag tar om det inte blir avsevärt bättre under helgen. 

Skulle ju gått en agilitykurs som vi fick avboka och då behövs läkarintyg för att få pengarna tillbaka. Går väl typ förmodligen pluss minus noll där. 

Hade med Fina på besiktningen idag, tänkte köra hundtricket. Men det gick ju sådär. Ombesiktning av bromsskivan vänster bak. Inget allvarligt utan ett av de enklare felen enligt min man. Jaja blev bra miljöträning för Fina i besiktningshallen. Hon gosade och charmade ‘gubbarna’ men tyvärr hjälpte inte det med det konceptet. Kanske för att hon slog av glasögonen på en besiktningsman i glädjeyran 😜. 

Fina nu 7-månader den 1/2, hjälp vad fort det går. Odräglig liten slyngelvalp men ack så go. Minnen från Nillas slyngelvalpstid har kommit åter. Hade förträngt de minnena tydligen. Så lika de är. Springer, springer och springer, allt ska upptäckas, en enormt stor nyfikenhet finns hos denna lilla dam som för övrigt går under namnet dvärgen här hemma. Dels för att hon är liten och dels för att hon är så glad och tokig, Glader o Toker 😛

Fina är liksom överallt. Har koll på alla familjemedlemmar och är på plats där det händer saker. Davids ord ”fattar du väl att det inte blev bra att para en adhd hund med en annan adhd hund” han är trött på henne minst sakt. Innan han kommer ut ur rummet är det skyddsutrustning på för Fina anfaller och med slickar, ända upp i öronen. Hon kan hoppa ska gudarna veta. Tror banne mig hon är värre än sin mor 😳.

Som tur är har hon en fantastisk avknapp. Ska inte klaga. Men när knappen är på är den verkligen på 😂. 

Fast det kommer bli bra. Se bara på Nilla som var likadan. Men nu, i arbete och när det verkligen gäller då går hon in i en koncentration och har ett fokus på sin uppgift som är helt fantastiskt hon lagrar sin energi och tar fram den när det gäller.

Vi tar det lite lugnt med träningen nu i denna ålder, underhåller det som sitter. Inte jättemycket ny inlärning. 

Fågel tog jag fram häromdagen, duva gick ypperligt bra, anden nja den var tung och väldigt god. Den kunde hon nog ha börjat smaska på 😁. Fortfarande har jag en känsla av att det är mat. 

Avvaktar med fågel ett tag nu. Har sett det jag vill, intresse finns. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s