Humletorp

En helg i hundenstecken ( inte helt ovanligt). 

Två-dagars kurs för Lisa Falk. Mycket på en gång både jag o Nilla var slut i knoppen i går efterm. Såg inte röken av henne förrän i morse. Vi hann med allt från ”driven andjakt” inklusive eftersök till ”roughshooting”. Phu, mycket att hålla kollen på när en liten vessla till spanieln stöter upp ”fåglar” lite här och där som skyttarna tar och som landar lite varstans 😳. Ofta hann Nilla med bättre än sin matte jag var nog mest i vägen enligt henne och klantade till det. Nog ska jag erkänna att jag var nervös. Fem lösa hundar på linje, vandra efter spanieln och utplacerade skyttar. Vi fick tilldelade nummer 1-5. Fick endast gå på ”fågeln” när ens nummer ropades upp. Det gällde alltså att hålla koll på vart de landade. Ibland sköts tre fåglar på engång. 

Att få träna i skarpt läge sätter kunskapen på sin spets vad gäller nivån där vi befinner oss. Att dirigera på dolda nedslag, gå dit jag pekar, stoppa, gå till höger, till vänster, börja söka ja det är mycket som ska klaffa då i samspelet. Lite skillnad mot när man tränar själv. Men när man får den där känslan av samspel, man känner att vi två faktiskt är ETT ekipage. Då är det en alldeles fantastisk känsla. Du o jag Alfred….ja, du o jag Emil. 

Några bra arbeten blev det och några sämre. Men så nöjd med min Nilla. Vi är inte bättre just nu. Men snart så…då jäklar 😛😛❤️❤️denna hund sitter inne med mer kapacitet än hennes förare just nu. 

Fick så många bra grundövningar med som går att försvåra och förenkla och som jag kan använda mig av på min Fina. Kort o gott en lyckad helg i otroligt vacker miljö och med  trevliga människor. 

Nedan ”roughshooting”

  
Långa markeringar på linje. Ser ni linjen mellan björkarna upp till ladan. 

  
Linjen studeras   

 Tack alla för denna helg. Hoppas vi ses i provmarkerna ❤️

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s