Viltträning

Tränade med Åsa (grannen) idag. En kortare pass med vilt. Tänk så praktiskt att ha närmsta grannen som träningskamrat. Bara sticka ut så där lätt efter jobbet. Så smidigt o enkelt o vad tid man sparar. 

Det blev ett pass för både Nilla och Fina. Lite B-provs upplägg. Ett mindre sök som ingen av hundarna fick se när vi la ut. Sök med bara änder och markeringar med Duva och kaja. Gick mycket bra för de båda. Fina är än så länge helt spontan med vilt. Snabba upptag, rullar lite med de mindre fåglarna till skillnad mot änder där greppet blir fastare. Problemet kommer inte ligga på att ta vilt här eller avlämningar utan jag kommer få slita med stadgan istället. Väldigt på kan man lugnt säga 😊 men så rolig att träna. Inget som sitter fast där inte 😄👍. Tar för sig i terrängen finns inga hinder, rakt igenom rishögar och hinder. 

Tar det fortsatt lugnt i träningen med henne kräver inte mycket utan allt är bara kul. Till sommaren är det dags att börja träna på ”riktigt”. Då har jag fullföljt min plan att ta det lugnt. 

Nilla fick liknade upplägg ett litet större sök bara. Härliga hund även hon har fart under tassarna. 

Det blev också simträning för Fina. Hon fick några kortare markeringar sedan ett par längre, de sista flög hon ut på. Blir allt mer lik sin mor i vattnet. Tvi, tvi peppar säger jag här……även här underbara avlämningar, stod riktigt långt upp på land. Inget skak innan avlämning. Tror inte ens hon skakar efter avlämning heller, det finns liksom inte tid för det 👏👏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s