Med motgångar kommer medgångar

Nu gäller det att bara kunna vända motgången till medgång. 

Under dagens träning med vilt kom det fram en sida jag inte sett hos Fina förut. Tramsande med viltet. De små fåglarna inga problem som stinkande kaja, fiskmås eller kråka. De kom in fint på söket. Även kanin lite långsamt upptag men ok. Men hon ratade en blöt trut som låg på land (tog den sen med en markering) och började noppa loss fjädrar från en and. Värst med noppringen. 

Fasen det har ju flutit på så fint och det har varit så enkelt med henne. Tog en paus efter en avslutad fin markering med kråka. Hon fick sitta i bilen ett tag och fick sen gå ut på ett litet sök med uppsyn av mig. Gick bra denna gång även om jag tror att duvan kunnat slinka ner om jag inte varit på henne då jag såg att halsen var trasig. De går lätt sönder dessa duvor. 

Nilla gjorde bra ifrån sig körde som ett mindre NKL B-prov. Om man bortser från en rullning bredvid kajan så gick det riktigt bra. Att rulla sig bredvid en go kajja, det accepteras inte, hårda ord från matte och påt igen. Sen gjorde hon inte det nått mer 🙈. Några dåliga avlämningar var det med de stora trutarna som vi behöver ta tag i. 

Nedvarvning i bilen och sen skick ut på två sök, Nemas problemas. Hårda ”balunser” för Nilla och Fina nu 😱. Svartfåglar för Nilla då spec kaja, kråkan är inga problem, och blöt trut för Fina. Detta ligger framme för ytterligare träning i morgon. Sen blir det lite uppehåll med midsommarfirande. Ska vi starta på KM får vi ligga i 😄. 

   
   
Litet klipp från tredje sökrutan med Nilla. Lutar rätt kraftigt som inte syns så bra på filmen. Så hon fick slita uppför. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s