Valplista och träning

Det är fantastiskt kul att så många är intresserade av en Nilla-Bandit valp. Helt förståligt om ni frågar mig 😊. Många hörde av sig tidigt när den planerade kullen kom ut. Jag vill gärna höra av er igen. Skicka mig ett mail/PM om ni forfarande är intresserade. 

När min man nu är inne i den mest intensiva perioden av sitt doktorerande (går på sluttampen nu) får jag roa mig själv på dagarna. Det är inte svårt, blir förstås dagar med hundträning och annat smått o gott. 

Igår blev den en sväng på apellplanen med Malin. Körde igenom eliten med Nilla. Hon kan fortfarande den lilla råttan. Får nog ändå tänka om och försöka starta på någon elit-tävling i sensommar. 

Den lilla ja hon kan inte så mycket än. Springa fort kan hon 🙈 och roa sig själv är hon bra på. Hon är lite av en virvelvind. Allt går fasligt fort och svansen den trummar på. Just nu blir det ingen lydnadskarriär för henne men lite grunder är aldrig fel. Blir lite planka, pall, följsamhet och inkallningsträning. 

För Nillas del kör jag nog på i blandad kompott med så mycket vi hinner med. Men prio ett är jakten. Vi har blivit inbjudna till andjakt i slutet av augusti. Nått som vi ser fram mot. 

Vi tränar en del dirigeringar då i vatten där jag har svårt att nå fram, vår akilleshäl. Nilla tycker att hon reder sig själv här och vet bäst. 

På senaste träningen gick det riktigt bra. Kortare avstånd funkar. 

Började med en dold dirigering. Hon skulle över ett vattendrag upp på land och 20 meter upp där låg en utlagd dummy. Hon gick rakt ut, stannade till vid näckroskanten, där fick jag trycka ut henne med stopp och ut. Hon kämpar tapper genom ”näckrosväggen”. Upp på land där blev det svårt. Att hitta dummyn i det höga gräs/vassängen var inte så lätt. Jag tappade bort henne, likaså kameramannen, såg henne inte och kunde därmed inte hjälpa henne. Hon fixade den. Hon tog dock bron tillbaka men köper det. Så nära som den låg. Nilla fick sen en enkelmarkering grön dummy i gröna näckrosblad. Fick ta hjälp av nosen inte bara synen. Efter markeringen två dubbelmarkeringar där jag bestämde vilken som skulle hämtas in. Blev såklart den först kastade för att försvåra och få henne att lyssna på mig vad jag bestämmer. Hon tog riktningen direkt och gjorde som jag sa. Andra blev skick på linje. Med stopp o ut signal. Bra jobbat av henne. 

En liten film på arbetet. 

Idag blir det mer hundträning, mer vatten och markeringar. Blir en bra solig dag. 

Just ja…..startade ju Fina på KM, (Nilla hade vattensvans) hur det gick, nja. Hamnade rakt i ett jordgetingbo. Vår karriär inne i rutan blev därmed snabb. Men vi hann få en markering, några hämt på söket innan vi bröt. Jag fick helt enkelt inte ut henne i sökområdet efter sticken. Så jag bröt där. Hon är så ung så inte bråkar jag om det då.  Fick bra kritik på det vi hann med av domare Bengt Gustavsson. 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s