Lydnad

Jo ni läste rubriken rätt, Lydnad. Igår var jag och Fina iväg till brukshundsklubben och tränande lydnad. Har ju  bara tänkt jakt men lite sug har infunnit sig på att testa lite lydnad ändå.  Ja och varför inte, är ju egentligen bara tiden det handlar om som sätter käppar i hjulet. Att hinna med. Jag jobbar mer denna termin hur det nu kom sig? Var inte riktigt enligt plan men så blev det. 

Jag kan inte skylla på att inte motivationen finns hos Fina för lydnad, för jösses hon gillar det. Duktig som satan…..pigg, framåt och full av energi. Blir en utmaning för mig att hinna med. Vi kommer inte att satsa högt men kanske starta i de lägre klasserna fram i vår. Just nu har vi ju en del att komma ikapp. Hon kan näst intill inget. Men hon har fin kontakt och baken hänger med snyggt tack vare klossträningen som ung. Hon lär sig otroligt snabbt. Mjuk och lyhörd. Ja detta kan nog bli kul. Om inte annat så är det kul att träffa och umgås med mina lydnadsvänner. 

Hur mår Nilla då? Jo som vanligt. Jag ser inga tecken än vilket man inte ska göra än heller. Jobbigt det där att inte veta. Jag önskar så av hela mitt hjärta att det finns små liv i magen då denna kombination kommer bli något alldeles extra. Hade jag inte fullt upp så skulle jag inte tveka en sekund att behålla en. Men måste säga nej till mig själv, tyvärr går hjärnan före hjärtat denna gång. Det kommer bli mycket tufft!!! Men hittar jag bara den rätta personen som vill samäga eller vara fodervärd till tik/hane kommer det kännas bättre. Är ni nyfikna tveka inte att kontakta mig om detta kan vara något för dig. 

Jag behandlar Nilla som dräktig. Säkert alldeles för överbeskyddande men sån är jag. Sen vet jag att det inte är någon sjukdom att vara dräktig. Men Nilla är Nilla hon tar livet med hög fart och ser inga hinder i skog och mark. Nu blir det lugnare hjärngympa, lite kortare lydnadspass och till största delen blir det koppelpromenad. Jakten lägger vi på hyllan. 

Ett ultraljud är inbokat men inte än på ett tag. Det skall gå 30 dagar från parning så då är vi inne i november, mer exakt 3 november. Fram till dess kan jag bara spekulera ❤️. 
Fina in action på BPH.   

Johan Lång tog fantastiska bilder från vår träff. Ska samla dom i en mapp o lägga ut. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s