En uppfödares mardröm

Så har sex hundar från Frödingkullen röntgats av åtta. Bra resultat som skulle glädja varje uppfödare, och jag gläds med alla mina valpköparen Som fått positiva svar på HD och ED. 

 Skoja HD B och ED 0

Fina HD A och ED 0/1

Efter röntgen i onsdags har jag legat i stort sett sömnlös. 

En uppfödares/ägares mardröm, att få ett svar med ED 0/1. Många frågor? Jag kommer kontakta en ortoped för att få ett utlåtande och uppföljning på armbågen. Hur ser förändringen ut? Är det en tydlig ärftlig pålagring eller är det en påverkan som kan komma av en skada. Hon har ju alltid farit fram som en vilde i skogen och hade en kort lätt hälta i några dagar innan sommaren. Hände något där? 

Förhoppningsvis får jag svar på hur detta kan påverka Fina i sin vardag. Förmodligen kommer hon inte alls bli påverkad Grad 1 är en mycket lindrig grad, men hur det än är så finns den där på ena armbågen och jag kommer inte sluta att fundera förrän jag fått ett svar. 

Jag är förtvivlad och skuldbelägger mig själv. Hade det visat ett annorlunda svar om hon inte fått fara fram som en vilde i skogen?  Skulle jag röntgat armbågen tidigare? Många röntgar armbågar redan vid 12 månader och väntar med höfter. Om det är rätt kan inte jag svara på. Kanske har inte den genetiska pålagringen inte hunnit visa sig om man röntgar tidigt, men är det isåfall rätt? 

Just nu känns det tungt. 
 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s