O så ännu mer träning

jajamensan ni läste rubriken helt rätt. Ett pass till med Fina på eftermiddagen men då lydnad och i ridhus. Jösses finns massor  i henne nu. Vilken jäkla arbetsmaskin och vilken fart. Ja farten behöver jag inte jobba med den saken är helt klar. Var så längesedan jag körde ren lydnads lydnad och blev milt sagt överraskad av denna lilla hund. Ja helt klart skulle hon bli en utmärkt lydnadshund med den intensiteten hon besitter. Finns liksom ingen tanke på reflektion om nått här fullt ös medvetslös. Märkte idag att en tänkande hund är hon inte. Hon ger järnet i allt och då menar jag full gas direkt. Man kan göra om, göra om, göra om. Svansen går som en trumpinne, farten lika hög varje gång. Vilken Guldhund. Hon bryr sig inte ett smack om andra hundar i sitt arbete. Visst var hon lockad att dra ett varv med en terverens som smet från sin matte några gånger men hon höll sig ändå kvar. Såg hur hon kämpade med att stanna hos mig, skinnet låg nästan bredvid henne 😛. Bra lydnadsträning med att snabbt kunna växla mellan hög fart och sen kunna gå in ett lugn. 

 I vår ska jag och Fina gå kurs för Heidi Billkvam. Vi får se om jag får upp suget på lydnaden igen. Helt klart har hon kapacitet. Men vi har ju bara ägnat oss åt jakten så vi kan ju inget just nu och har mycket att lära. Så en kurs för Heidi blir toppen. Nilla får också hänga med på ett hörn för att träna in de nya elitmomenten. 

En dryg vecka kvar nu tills valparna förvandlas till små terriers. Får ligga i och passa på denna sista vecka med hundträning när det fortfarande är frid. Det är helt klart lugnet före stormen. 

Förra kullen kunde ju vara ute en stor del av tiden då de var en sommarkull. Idag har därför en många kvadrats plastmatta inhandlats för att kunna skydda parketten i köket där de kommer få hålla till när de är mogna för flytt från valprummet. Vi får hoppas att det blir en mild tid i slutet av januari så de kan få vara ute en stund i alla fall. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s