B-provsupplägg

Jag har sån himla tur att vi är några stycken som har möjlighet att träna på fredagar under dagtid. Nu har jag bara varit med själv vid två tillfällen men varit toppen båda gångerna. 

Denna fredag hade Claudia lagt upp träningen och det blev ett B-provsupplägg som avslutades med långa linjetag ute på ett fält som hade legat i tre timmar innan vi tog dom. Här handlade det om minne och våga gå ut på långa avstånd. 

Vi började med B-provet. Vi agerade funktionärer och publik åt varandra och en hund i taget. Sällan man får den träningen. Så nyttig störning för Fina. Publik som står tätt inpå, skytt och kastare, mycket att hålla reda på. Dessutom onormalt långa transporter på 100 meter mellan momenten tillsammans med skytt domare och publik, superbra träning. Blev endast två ”glädjeanfall” mot publiken av Fina som liksom inte orkar hålla emot sin glädje, den kokar tillslut över och då får man var jäkligt snabb i tanken att hinna hindra henne. Vilket hund hon är. Fullkomligt sprudlar av glädje under hela ”provet” svansen går som en propeller (vet att det finns olika tycken vad gäller det) jag ser det bara som positivt. 

Det började med två markeringar. Claudia hade tänkt till här. I första anblicken skulle man tro att detta var enkelt. Men visade sig att de var luriga för de yngre orutinerade fyrbentingarna. Den första var med synlig kastare men dolt nedslag in i en dunge med granar. Skytten placerad till vänster och kastaren till höger. Gällde att snabbt fokusera om blicken från skytt till kastare. 

Andra markeringen var terängbyte, dold kastare och knappt synligt markering ute på ett fält. Här skulle de springa över vittringen från första markeringen genom skogen och ut på fältet. Ofta har jag tränat tvärtom. Terängbyte från fält in i skogen. Detta var svårt de unga fastnade i skogsbrynet och tog sig inte riktigt ut på fältet. 

Fina var stadig ingen tendens till att tjuva. Satt lite extra länge innan skick, bara för att….

Nästa uppgift ett rätt långt dolt linjetag längre än vad som behövs i nybörjarklass. En elgata skulle korsas för att fortsätta gå rakt efter den. Svårt för Fina. Vi fick gå rätt nära för att klara den. Nilla spikade den relativt enkelt 😊hon är ju också mer erfaren. 

Sen avslutades allt med ett stort sök med sex dummysar. Ingen jättesvårighet men det tar på krafterna att kedja ihop momentet och jag gav mig efter fyra inhämtade dummiesar med Fina då hon jobbat på bra och jag såg att fokuseringen började ta slut. Nilla gick i par med Malins Keno. Så skönt att köra en vuxen hund det fick liksom som en dans ❤️. 

Summa sumarum. Träna mer markeringar i terängbyte. Mer dolda linjetag, träna grepp då dummyn idag for lite väl mycket med ett dribblande (var snö och is idag på dummyn blir lite svårare då), träna mer på att ha både folk och hundar bakom mig vid inlevereringar då Fina känner sig lite tryckt. 

Vi har en paparazzi i gruppen vilket alltid är kul. Alla bilder på Fina.  Bilder tagna av Gunilla. Tack!

P.S jag har bestämt att ta en sista kull på Nilla i höst/vinte 2017. Hane bestämd men inväntar några tester innan jag går ut med vem det blir. Klart i mitten på mars. 

   
    
   

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s