Lite för tufft

Jaktträning idag igen. Lite för tuff uppgift för Nilla. Jag skickade dumt nog henne på ett dolt linjetag på 250 m. Hur tänkte jag här? Fina och ett gäng hundar var med och la ut dummiesar då satt Nilla i bilen. Tanken var att gå på linjetaget efter träningen och ta dummyn som en memory övning. 

Nilla är ringrostig efter valparna och några månaders mammaledighet. Hon är inte i form ännu. Det gick inte som jag trott och hoppats. Vi kämpade tappert. Hon gick ut bra första skicket och kom bra långt, men stannade när hon nästan var framme här blev hon osäker, satte sig och kissade och sen kom hon av sig helt. Kallade in skickade om, men icke. Jag fick gå fram, gå fram och skicka om och om. Tillslut var vi nästan framme då tillslut gick hon rakt och fann målet. Matte fick motion kan man säga. Fina som varit med och la ut hon hade som tur var den kvar i minnet. Första skicket rakt ut och rätt på 250 m satt kvar i minnet. Jag la ut ett par till på samma ställe för att Nilla skulle få prova igen då hon varit på stället. Några hundar gick emellan oss och då var tydligen minnet bortsuddat. Minnet är kort ibland. Blev en del störning på vägen, då några andra hundar krånglat på sträckan det blev för mycket för en tankspridd mammahund. Jag satte Nilla i vila och hämtade Fina som jag då tänkte kunde få spåra och visa vägen för Nilla eftersom hon spikade linjetaget på första skicket. Skickar Fina men inte heller gick hon rakt, började spåra och fara iväg åt alla håll och även hon drog en repa efter ekipagen innan. Fick kalla in. Satte istället Fina och tog nu Nilla. Då helt plötsligt tog hon linjen och fick hem dummyn. Skickade sen Fina som också då tog fin linje och fick hem sin dummy. ”Trägen vinner”. Även om det inte blev som jag tänkt blev det ett bra avslut på kaoset. Man lär av misstagen. 

Innan det hemska linjetaget blev det skick på olika kortare linjetag varvade med långa markeringar med skott. Tre hundar i arbete och Fina fixade det hyfsat bra. Lite orolig runt fötterna men tyst och stadgan satt. Förutom ett glädjeanfall mot min granne. Så godkänd stadga. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s