Dåligt med uppdateringar….

Det går som vanligt lite upp o ner med bloggandet. Det har varit fullt upp med allt som hör vardagen till men lite hundträning har jag hunnit med. 

Fina och jag har börjat lydnadsträning för Heidi Bilkvam. Det är riktigt kul och jag är sugen på att ge lydnaden en chans. Fina är en högtempererad tik och mår bara bra av den inramning som blir i lydnaden och den har jag stor nytta av i jaktsammanhangen. Vi har legat i och tränat en del jakt och jag har nog gått på lite för hårt och väckt upp onödigt mycket lust här och har fått svårt i passiviteten med Fina i större grupper. Tendens till ljud har kommit. Här får jag backa nu och ta det lugnare. 

Nilla väcktes upp ordentligt från sin valpledighet och blev ordentligt taggad i fredags på en ”tennisbollsdrive” . Hon ”tjuvade”! Hej o hå. Hon var taggad långt upp över öronen. Ingen mer Drive med bollar inte. Jag valde att bryta och gå undan då det började ryka ur hennes öron 😛. 

Vi tränande även kluriga markeringar med apportkastare. Apporter flög över ett skogsparti och landade ute på ett fält. Nedslagsplatsen helt dold då hundarna var tvungna att ta sig igenom ett skogsparti med sly och högt ris för att komma ut på fältet. Har tyckt att Nilla slarvat med markeringar ett tag men dessa klurigare satt. Även Fina fick skott och kast. För hennes del gäller det att träna på att rikta om sig från skytten till kastaren. Väldigt nöjd med hennes markeringsförmåga. 

Vad gäller Nilla och parning så är hane bestämd men inväntar DNA-svar från hanen innan det blir aktuellt med någon parning. Denna hane måste vara helt fri då Nilla är anlagsbärare på GR_PRA 2. Det är stor risk att denna hane också är anlagsbärare då hans far är det, men vi får hålla tummarna.  Jag har fått många valpförfrågningar men kan tyvärr inte ge er ett svar förrän dessa prover är klara. 

Idag väntar mer jaktliga äventyr, ha en skön söndag! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s