Viltträning med B-provsupplägg

Legat på latsidan vad gäller viltet i vinter. Det är ju inte det bästa jag vet att handskas med kadaver. Men ska man ut på prov är det bara att ”bita i det sura äpplet” och träna. Har i dagarna köpt ett gäng med kråkor och passade då på att träna.

 Det blev ett B-provs upplägg som började med markering, sök med sex kråkor ute, markeringar och sist linjetag. Först ut var Fina, unghunden i gänget fick köra först. Började med ett fotgående som gick över förväntan mot den första markeringen. Den fixade hon galant. Sen över till söket. Hittade snabbt en kråka, sen ut igen och hittade snabbt en till men den lämnade hon, den passade fröken tydligen inte henne i smaken ajabaja! Ut igen fann två kråkor med fina upptag och fin avlämning då bröt jag medan hon var på topp. Ner till markeringen. Även de på kråkor. Två enkla med en transport av kastaren mellan markeringarna. Gick bra, hon markerade bra. Lite tveksamma upptag. Säkert inget som någon domare skulle anmärka på men jag vill ha snabba upptag direkt. Avslutade med ett lite längre dolt linjetag med duva som hon gjorde väldigt fint. Duva inga problem snabbt upptag då. Blir att träna mycket med kråka nu. 

Sen blev det två hundar mellan Fina och Nilla. Åsas Mira och Ewas Signe. Klockrena första-pris för dom om det hade varit ett riktigt prov och även för Nilla 😊. Så kul när det bara flyter på och det är knäpptysta förare och hundar som bara gör sitt jobb tillsammans i en bubbla. Det enda som hörs är hundens andhämtning, skogens brus och fågelkvitter, me like! 

Nilla fick samma upplägg, förutom att hon fick en dubbelmarkering istället. Nilla gjorde ett jättefint sök. Täckte av marken (var ett större sök) jättebra. Plockade in viltet metodiskt och fint. På sista märktes det att kondisen inte är på topp men hon jobbade in den sista bra ändå. Fina snabba upptag och snabbt in. Dubbelmarkeringen inga problem och även linjetaget felfritt. Fina avlämningar och fin fina upptag. Kändes hur bra som helst. 

Imorgon kör vi på igen med kråkkadaver. B-provs upplägg för Nilla, för Fina får det bli ”snabba upptag” träning. Redan så jag längtar. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s