Norskt Kvalificeringsprov

Häromdagen fick vi i träningsgänget hit en domare från Norge. Jag fick chansen att göra provet med Fina. Vi blev godkända och nu kan vi starta på B-prov i Norge. 

Nilla har ju pris tidigare i B-prov i Sverige så hon kan starta i Norge utan kvalificeringsprov. 

Kvalificeringsprov är inte ett jätteavanserat prov utan mer att domaren vill se om man är redo för B-prov. Man får visa upp fotgåendet med koppel på i 50m och en vinkel, sen fotgående utan koppel i 50 m och en vinkel. Sen är det en lång inkallning på 50m. Efter den en apportering och sist skott. Domaren tittar på följsamheten, stadgan, apporteringsförmågan och skottberördhet. Sitter inte detta blir man ej godkänd. 

Så om inte alltför lång tid bär det av till Norge. Att bo hyfsat nära gränsen är en stor fördel för mig. Som det ser ut nu i Sverige är det svårt att komma med på B-proven. Har man riktigt otur så kan det bara bli en chans/år. För lite  chanser för mig så då är det guld värt att kunna använda grannlandets prov där man i stort sett alltid kommer med. Är det många anmälda tar de in fler domare. 

Vi har också anmält oss till lydnadstävling, lilla Fina och jag. Provet är på hemmaplan så jag ser det som en miljöträning. Vi är inte klara men tanken är att bara ha kul. Brukar ju bli kul när Fina är i farten.  Så nu är det bara att ligga i och träna. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s