Bloggtorka, både ris och ros

Men då är det desto roligare att skriva om Alsterbygdarnas framfart på tävlingsbanan (om man bortser från min egen).

Igår gick SSRK: Värmlands WT-tävling av stapeln. Två Alsterbygdare visade framfötterna och är nu uppflyttade till ÖKL. Jättegrattis till Johan med Canon och Pernilla med Skoja. Tjohoo vad ni är bra! 

Även jag var med och tävlade med Fina, en tävling som jag får stryka ur minnet. Jösses vet inte vad som gick galet. Eller det vet jag nog egentligen. Katastrof blev det i alla fall. Jag måste ta lärdom av att inte vara funktionär samtidigt som tävlande. För mig blev det ett stress. Att hinna runt så fort som möjligt för att sedan lösa av nästa person. Jag skulle ju ha gått ut först med Fina och stått med på samlingen och varvat ner henne såklart. Men lätt att vara efterklok. Man lär så länge man lever. Istället fick hon ligga länge i bilen och ladda och sen direkt ut i rutorna. Inte bra.  Det blev en urdålig uppladdning för en stressad Fina att sen ha en stressad matte i ändan. Klart hon känner av det. Hon ballade fullständigt ur. Ofokuserad på uppgifterna. Inte det att hon knallade, nej fint fotgående och fin stadga. Men hon var överladdad för uppgifterna. Övermarkerade markeringarna, taskiga grepp, tappade dummyn på väg in, slängde och dinglade med den. Missade markeringarna. På en ruta kunde hon inte ens släppa vattnet med blicken då en markering gick på land längs med vattnet, här hade vi en störning, precis innan vi gick in i rutan var det en person som kastade en dummy i vattnet och apporterade med sin hund precis intill. Gjorde ju inte saken enklare. Fina var helt övertygad om att apportera i vattnet och bada skulle även hon få göra när andra hundar fick. 

Fina är en hund som ska vara i tävlingsmiljön, få varva ner känna av stämningen innan hon ska ut. Med facit i hand skulle jag naturligtvis inte ha startat eller åtminstone brytit när jag såg hur hon var. Så jag klandrar inte Fina men klandrar mig själv. Att jag inte kan göra det bästa av situationen. Ta mig tid och ta för mig bättre….mitt nya mantra. 

Skittävling! Klar man är besviken när man vet att de kan prestera så mycket bättre. 

En mysig träff med några Alsterbygdare blev det åtminstone och jag gläds enormt över era framgångar!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s