Det rullar på

Semestern är slut och jag har börjat jobba efter sommarlovet. Känns bara kul än så länge. Jag har bytt tjänst efter egen vilja och har nu börjat som klassföreståndare igen efter min speciallärarroll. Nu startar jag med en årsk 4 som jag kommer följa till Årsk 6 jag kommer undervisa i Svenska, No och bild. Nytt för denna termin är att jag också går upp på heltid från 93% som jag tidigare jobbat. Hundarna får därmed bli ute i hundgården några timmar per dag. De har inskolats till detta under slutet av lovet och idag drog det igång på riktigt. 

Fokuset i hundträningen har varit på jakten den senaste tiden. Vi har ett prov kvar som vi är anmälda till. Jag har kört Fina ganska hårt och börjat nosa på ÖKL. Kanske startar jag henne i ÖKL i senhöst, vi får se. Jag har inte bråttom hon är så ung men varför vänta om jag känner att hon är mogen för uppgiften.  Annars går vi ut tidigt i vår. Jag gillar vårprov bättre innan ”spyflugornas” tid. Det är lite lättare att hantera viltet på våren än juli o augusti. Jag är som jag sagt tidigare inte någon jätte entusiast vad gäller döda fåglar. 

Lite andra roliga höstaktiviteter väntar som några helger med praktiskjakt. Ser fram mot detta. Ska även gå en A-provs kurs i oktober. I det andra livet, väntar en akademisk högtid även den i oktober. Ska bli riktigt kul, då är det balklänning och frack som gäller. Jag hoppas att min man och jag kan ta oss iväg på någon resa också, blev dåligt med semester tillsammans i sommar då han jobbat hela sommaren. Så ska det hinnas med och träna hund också, hade ju som mål att starta appellen 1 månad kvar till den. Kan bli tufft med tanke på att vi inte har något framåtsändande eller budföring. Jag har bokat in Ann-Kristiina för lite ”spark i baken” kommaigång med lydnaden och förhoppningsvis klara av lydnadsklass ett i vinter. Ja vi får se, höga mål samtidigt som en heltidstjänst och vintertid med dess mörker. Vi är också ett projekt par Fina och jag till Siw i Specialsök så lite tid får vi ägna åt detta också. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s