Parning

Ni vet det där ordet TROR och när man inte till 100% säkerhet vet och man vet att man kan göra lite mer….och man vet att man skulle ångra sig om man inte gjorde allt……därför valde jag att göra en insemination idag. Så nu är Nilla inseminerad och vi har gjort allt vi kunnat. Hade Nilla inte varit 7år och detta den sista chansen för valpar hade jag kanske tänkt annorlunda…….

Både Maria och jag TROR dock att det blivit två parningar på naturlig väg, den senaste parningen idag på morgonen och en igår kväll, men båda utan längre häng. Det är inte alltid det blir häng och det måste inte vara häng för att det ska bli valpar. Men känns på nått sätt säkrare och man vet att spermierna hamnat på rätt plats och blir kvar där de ska vara.

Så under eftermiddagen idag var vi på plats i Ulvsby, jag, Maria, Nilla och Ture. Då både Nilla och Ture har kullar bakom sig och inte visade på någon ovilja av nått slag att para sig, båda med hög könsdrift och båda var beredda att para sig där i veterinärrummet så det fanns inga hinder för en insemination. Kvalitén på spermierna kollades och de var bra och i önskvärd mängd för insemination. Ett utstryk gjordes på Nilla som visade höglöp. Så sagt och gjort Ture tömde sig fint och Nilla kunde insemineras strax därefter.

Men nu känns det som vi gjort allt vi kunnat och nu är det bara att hoppas på bästa resultat. Det vet vi om 30-dagar då görs ett ultraljud.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s