Jullov

Jo jullov har jag, ledig är jag. Men inte blev det som det var tänkt precis.

Natten till den 23/12 insjuknade Fina i någon maginfluensa. Började med diarré och fortsatte med kräkningar och diarré under natten. Pågick såklart över julen. Kräkningarna gav sig med det bara rann ur henne. Annandags-natten var hon riktgt dålig med frossa och låg och skakade. Kontaktade djursjukhuset, men i och med att jag ändå fått i henne vätska och hills i/d mjukmat så skulle vi avvakta. (Har ju bara 10 min in till djursjukhuset). Fina lugnade sig runt 04 och sov några timmar. Vaknade upp pigg men med fortsatt diarré. Här vände det under dagen och hon blev bra från diarrén och var bra under ett par dagar. Sen drog det igång igen, lagom tills nästa storhelg. Fredag fick hon åter diarré. Nu i form av bara tjockt slem. Fortsatt pigg hund och mat var det inga problem att få i henne. Men ut skulle hon typ varannan timme dygnet runt. På tisdagen när nyår var över kontaktade jag ändå veterinären och fick en tid onsdag (igår). Även om Fina då var pigg så hade hon tappat i vikt och tunnade ut allt mer. Går ju inte att ha diarré dygnet runt. Man började ju tänka i banorna bukspottskörtelinflamation, eller nått annat skit. Nilla hade ju klarat sig under hela tiden så jag började tro att det rörde sig om någon sjukdom. Under tisdagseftermiddagen efter min telefontid med veterinären fick Nilla diarré. Natten till onsdag kräktes även hon och jag stod nu med två hundar ute på gräsmattan nattetid iförd morgonrock och pannlampa. På ett sätt var det ju rätt skönt då fick jag bekräftat att det rörde sig om nån maginfluensa då även Nilla åkte på detta. Nilla repade sig snabbt hon bajsade sista gången onsdag morgon och sen var det bra för hennes del. Fina kom till veterinären och blev undersökt, 16.5kg, en tunn liten fröken men glad och pigg ändå. Hos veterinären är det jättekul. En sänka togs och den var helt normal. Det konstaterades att det troligtvis rörde sig om en Kolit med tanke på att avföringen i stort sett bestod av slem. Sviter i tarmen efter maginfluensa. Fina blev insatt på Flagyl och hör o häpna inatt har vi fått sova en hel natt och i morse bajsades det ut en hård ”harplutt”. Så nu hoppas vi att vi fått bukt med allt elände. Som tur är har ju hundarna hela tiden velat äta och allmäntillståndet har inte varit jättepåverkat mer än under kräktiden. Vart vi fått smittan det vet vi inte säkert. Ett dygn innan insjuknandet på Fina tränande vi i en hundhall, kanske där?

Det som bekymrar mig nu är hur Nillas infektion påverkat hennes dräktighet även om hon kom mycket lindrigt undan. Om hon nu är dräktig det vet jag inte än. Lite tidigt att veta detta ännu. Just nu vid 14-dagar är ju det befruktade ägget extra känsligt och det är nu som det sätter sig fast i livmodern den så kallade implantationen sker nu. Vi kan bara hålla tummarna att allt går bra och att hon är dräktig.

Under denna tid insjuknade även jag, inte i magsjuka men väl en dunderförkylning med feber. Elin, dottern hamnade på akuten med gallsten. David på väg till Chamonix strandade på vägen till Frankfurt med trasig bil….ja detta jullov blev inte som jag tänkt mig. Men tur i oturen att jag var ledig.

Hoppas av hela mitt hjärta att vi får njuta av ett gäng valpar i vår.

En tanke på “Jullov

  1. Oj det lät inget vidare! Hundsjuka, gallstensanfall och bilhaveri, då har ni väl fyllt er kvot för ett bra tag får vi tro. Vi håller tummar och tår för valpisar, det går säkert bra. Krya på er och bättre fortsättning på nya året / Ylva & Magnus

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s