Nu är de här ❤️

Godmorgon världen! Valparna mår fin fint. Nilla har haft en tuff natt o gnytt och pipit. Lugn men legat och gnytt. Säkert ont och full i hormoner och kanske fortfarande lite hög av opioider sen op. Men äter med god aptit och är pigg i övrigt. Men skett en del som blir annorlunda hormonellt mot en vanlig valpning kan jag tro. Hoppas hon blir lugnare under dagen som går. Känns lite jobbigt i mattehjärtat när hon gnyr.

Allt gick så fort igår då det blev vattenavgång med gröna slemklumpar vilket inte är bra. Nilla hade inga värkar heller. Så snabbt in och snabbt beslut om snitt då ena valpen visade på lite lägre hjärtfrekvens på ultraljudet, Inte alarmerande men en viss skillnad valparna emellan. De låg dessutom jättehögt upp i hornen fast Nilla var helt öppen. Så vi tog det säkra före det osäkra. 40 min senare var snittet gjort. Stora klumpar på 630 o 580gr. Så beslutet kändes helt rätt. Få valpar ökar ju risken avsevärt med sämre värkarbe och dessutom kan de bli riktigt stora vilket dessa två ljuvliga varelser var.

Nilla tar som vanligt hand om valparna på bästa sätt, blir orolig när någon ger sig ut på en liten utflykt i lådan och inte hittar tillbaks fort nog. Hon vill ha dom nära nära. Men jag funderar på om hon saknar några fler, ibland ser det ut som hon letar. Jag är mycket glad över att de är två och har nån att buffa med kring spenarna.

Nilla har gett de små full omsorg från den stunden hon kvicknade till efter snittet. Det var skönt att se att hon tog sig an de små på direkten och gav dom en rejäl omgång med rengöring. De kissade och bajsade på direkten. Det är inte en självklarhet efter ett snitt att tikarna tar sig an valparna. Att lämna lådan det gör man inte enligt Nilla. Men kissa måste man och jag får lyfta ut henne. Kissar så fort hon kommer ut och sen fullfart in mot lådan.

De små är mer än nöjda ligger och smackar och sover med valpryckningar precis som det skall vara. Nu hoppas jag att Nillas pipannde/gnyande avtar med kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s