2-dygn….

……och alldeles ljuvliga. Som vanligt tror jag att jag ska få så mycket gjort. Men jag fastnar vid valplåda och där blir jag kvar. Sittande och bara tittar. Trots att jag haft två kullar tidigare är jag lika fascinerad som första gången jag hade en kull. Den där valplukten, de där propellersvansarna när mjölken rinner till, de där rosa trampdynorna, smackandet, trampandet och buffandet kring spenarna för att få mjölken att rinna till, små fnysningar och små ljud. Fulla av liv och endast två dygn.

Nilla mår bra, har tempot henne regelbundet, ingen feber. Äter med god aptit och är pigg. Lämnade lådan ett snabbt ögonblick när osten kom fram i morse. Men sen snabbt tillbaka. Hon har varit lite lös i magen och behövt ut nån extra gång men inget alarmerande utan helt normalt efter en valpning. Såret på magen ser fint ut. Nilla har som jag skrivit tidigare gnytt o pipit. Vi löste det bra inatt genom att min madrass kom ner på golvet bredvid lådan. Där kunde jag lägga en liten hand på hennes rygg och det lugnade henne genast. Idag är hon mycket lugnare säkert var det smärtlindringen ”ruset” hon reagerat på. Hon vårdar de små på bästa sätt, kanske lite för bra nu när det bara är två. Blir omsorgsfullt tvättade från topp till tå, ofta. De äter som bara den och mycket mjölk har hon. Dagens invägning tik 712gr och hanen 680gr. Ingen förlorade vikt det första dygnet.

Jag har ändrat mig vad gäller tema på kullen. Istället för vikingakullen efter det värmländska dansbandet Vikingarna blir det istället en Lagerlöfskull efter Selma Lagerlöf. Så får jag lov att presentera de två Alsterbygdarna som fått sina namn efter karaktärer ur Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige, Alsterbygdens Pyssling (Nils Holgersson blev förvandlad till en Pyssling) och Alsterbygdens Mor Akka (efter ledargåsen).

När mjölken rinner till går svansarna som små trumpinnar.

Lite svart pigment börjar komma på den lilla nosen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s