Lykka❤️Skidd

Helgen som gick tillbringades hos Skidd. Det blev några lyckade parningar med bra häng.

Går allt vägen föds det valpar runt 1/8 och då blir det valpleverans runt 26/9. Håll tummarna hårt! Tack till Elisabet som gett mig förtroendet att använda din Lykka.

Ultraljud kommer att göras kring den 29/6.

Läs mer om denna kombination HÄR

Annars rullar livet vidare här på Alsterbygdens.

Fina arbetar vidare med narkotikasökuppdrag, så även Bobbi. Bobbi har utvecklats enormt och gjort stora framsteg. Hon har en fantastisk nos och arbetar så noggrant. Hon får dock fortsätta att vara lite ‘praktikant’ och Fina har det största ansvaret när vi är ute och jobbar. Hon är ännu så ung och sårbar i jobbiga miljöer.

Vi har fått till en bra deal med ett HVB-hem som är Finas arbetsplats, vilket innebär träning i huset för Bobbi. Superbra miljöträning och lite av Win-win för dom och mig.

Vi hade innan Corona fått flera uppdrag på gymnasium. Corona resulterade i distansundervisning och därmed inget behov av narkotikahund på skolan. Vi hoppas skolorna öppnar igen i höst. Vi arbetar vidare mot SIS, HVB-hem och små företagsuppdrag.

Bobbi på bild.

Fina ska paras i höst vid nästa löp. I nuläget är det svårt att bestämma hane då gränser är fortsatt stängda och allt beror på hur det framledes blir. I nuläget lutar det åt att det blir en hane i Sverige för att vara på den säkra sidan.

Fina på bild

Alsterbygdens Skoja of Skoj ‘Skoja’ är nu färdigutbildad som Skolhund och arbetar som det med sin matte Pernilla Sjöqvist.

Foto: Pernilla Sjöqvist

Alsterbygdens Pyssling ”Svante” är sedan en tid tillbaka certifierad Vägglushund och arbetar som detta med sin matte Maria Axelsson.

Foto: Maria Axelsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s