Alsterbygdens kennel

Mitt namn är  Madeleine och jag är mamma till två vuxna barn. Är gift med Christer. Vi bor i villa en bit utanför Karlstad.

För tillfället arbetar jag timtid som lärare för att kunna satsa på mitt företag Specialsök Värmland AB . Ett företag som inriktar sig på att söka efter narkotika på skolor, HVB-hem och SIS, i vår -22 hoppas vi utveckla företaget med att vara klara som Granbarkborreekipage. Hundarna som används för detta är Fina och Bobbi.

Min man är teknologi doktor och entreprenör inom förnybar energi och delar inte riktigt hundintresset med mig. Men hjälper till med den fysiska motionen.

Djurintresset jag alltid haft delas inte av de andra familjemedlemmarna. Ni ska veta att jag har försökt att få in dom på detta spår, men jag har inte lyckats. Jag har försökt att locka dom med små shettisar, vandrande pinnar, fiskar, katter och kaniner. Det har slutat med att jag har fått tagit hand om alla djur….

Just nu har vi eller jag tre hundar o några höns, men jag har tidigare haft häst. Nu kan det räcka men man vet inte vad som händer i framtiden?

Jag har tidigare haft en Golden med utställnings linjer. Min andra hund blev en ”Svea” en Dual Purpose golden med en del jakt i linjerna som kommer från kennel Tomthult i Sunne. Det var Svea som väckte min stora passion för just arbetande golden.

En dag i november 2010 kom även Nilla in i familjen, en liten tik med rena jaktlinjer. Hon är en blandning av de gamla danska linjerna och kanadensiska linjer.

Mitt yrväder Fina sparade jag från min första kull, Frödingkullen.

En jaktlabrador (tik) kom in i mitt liv senhösten -19 som lystrar till namnet Bobbi. Bobbi köptes in till mitt företag.

Jag startade upp kennelverksamheten år 2015 ‘Alsterbygdens kennel’. En liten uppfödning av jaktgolden. Namnet av att vi bor i Alsterbygden.  I samband med detta gick jag Uppfödarutbildningen för GRK. I dagsläget i skrivandets stund januari -22 har jag inga planer på någon mer goldenkull. Ev blir det en kull på Bobbi senvintern -22.

Jag kommer aldrig bli den där ”stora” uppfödaren utan kommer mer ta en kull då och då för att kunna föra vidare de linjer jag har här hemma och på så vis kunna spara och förse mig själv med de linjer jag älskar.

Min första valpkull fick jag sommaren 2015, Frödingkullen. En upplevelse jag sent kommer glömma. Den andra kullen fick jag i december 2016 Sven-Ingvars kullen, 2018 föddes Lagerlöfskullen. 2021 föddes Tore-Skogmanskullen, där blev det bara en valp men Fina tog hand om några gråwachtlar vars mor inte kunde dia.

Mitt mål är att föda upp starka, friska, glada och arbetssamma individer.
Oavsett vilket arbete man väljer att ägna sig åt jakt, bruks, lydnad eller eftersök är upp till varje förare .

De golden jag har fött upp har en ordentlig ”motor” för att just kunna passa till allt sorts arbete. Det är detta som gör Golden Retriever så fantastisk, en riktig allround hund.

I min uppfödning finns räddningshundar, vägglushund, Skolhund, Narkotikahund, tävlingshundar inom Bruks, Lydnad och Jakt, samt hundar som används som rena jakthundar.

Ni som är intresserade av att köpa valp av mig tänk på detta….

Du får gärna ta första kontakt med mig genom mail eller fb.  Innan du får hem din valp vill jag personligen träffa er. Jag har som regel att ingen får besöka de små förrän de är fyra-veckor.

Jag har inget kö-system med ”först till kvarn” utan ni kontaktar mig så sätts ni upp på en intresse lista om jag tycker ni uppfyller de kreterier jag har för att köpa valp hos mig.

Ni som står på intresselistan blir sen kontaktade av mig när valparna är ca 3-dygn gamla. Då har jag sett att alla mår bra, jag vet också då fördelningen av kön. Ingen får reda på vilken av valparna man får förrän valptestet och veterinärbesiktningen är gjord vid ca 7-veckor. Jag sköter helt och hållet fördelningen av vilken valp man får.

Jag har regelbundet träffar och håller gärna kontakt med er. Jag är inte den påstridiga ”kennelmamman” men hjälper mer än gärna till med träningstips eller andra frågor. Jag blir mycket glad över om ni vill hålla kontakten. Kan jag inte svara på frågorna tar jag någon annan kunnig person till hjälp. Finns alltid de som kan så mycket mer än en själv. Jag gillar att bolla tankar och ider. Att gräva ner sig i linjer är bland det bästa jag vet.

Jag vill då att mina valpköpare…..

Ska arbeta med sin hund, ha höga ambitioner och ha erfarenhet av att ha haft hund. Förståelse för vad det innebär att ha en jaktgolden som inte är en ren sällskaps/tur hund.

Röntgar hundens höfter och armbågar vid ca 1,5 års ålder, inte fel att röntga armbågar redan vid 12 månader, men höfterna lite senare. Gärna ögonlysa vid 1-3 års ålder med detta är inget krav.

Informerar mig om du tänker använda hunden i avel

Inte överlåter/omplacerar hunden till annan utan att först kontakta mig

gör en funktionsbeskrivning- (FB-R), ett BPH(personlighetesbeskrivning) eller MH (mentalbeskrivning).

När du får hämta din valp är den.

Avmaskad

Id-märkt med Chip

Vaccinerad

Försäkrad i Agria

Registrerad i SKK

Pass för de som säljs utomlands.

Kontakta mig på telefon 0709-599555 eller mail alsterbygdensjaktgolden@outlook.com

https://www.skk.se/sv/kopahund/att-kopa-hund/Nar-du-bestamt-dig/uppfodare/varfor-ska-jag-valja-en-skk-uppfodare/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s