Sven-Ingvars kullen 

2017-01-28 Nu är alla valpar hämtade

Alsterbygdens Enda Blondin ”Lykka” bor hos Elisabeth och Erik och goldensystern Jakie här i Karlstad.

Lykka har fått en kull hos mig 200729 ”Vikingarnas kull”. Där fick hon sex valpar. Läs mer under valparnas egen sida.

Meriter:

BPH, fb-r

Lydnad: uppflyttad till FCI 1

Godkänt kvalificeringsprov i Norge

B-prov: 3:pris NKL (Norge).

C-prov 1:pris i NKL och vinnare av Golden Specialen -19

Tävlar i canicross

Godkänt anlagsklass viltspår, 1:pris ÖKL viltspår

Tränas i räddning

Hälsa:

HD A ED 0

Ögon ua – mars -20

Alsterbygdens Fröken Fräken ”Ayla” har flyttat till Mette och hundbrorsan Aron i Norge. Ayla kommer träna lydnad/Bruks/Jakt.

Hälsa

HD A ED 0

Ögonlyst ua april -19

Gr_pra 1 fri

Gr_pra II bärare

NCL: Fri

Ichtyosis: fri

GRMD: fri

Meriter

BPH

Lydnad: LP 1, 1:pris klass 2, uppflyttad i klass 3.

Godkänt kvalificeringsprov Norge

B-prov 2:pris NKL (Norge)

Alsterbygdens Torpare ”Kvick” har flyttat till Lisa med pojkvän och hundsyster Daisy här i Karlstad. Kvick kommer träna apportering/lydnad.

kvick finns tillgänglig för avel till rätt tik. Kvick är pappa till stjärnglimtens Å-kull och har en kull hos Koffstalunds kennel.

Hälsa

HD A ED 0

Ögonlyst ua -19, -21

PRA 1 fri

PRA 2 bärare

Ischtyosis fri

Meriter:

BPH och Fb-r

Lydnad uppflyttad till FCI I

B-Prov 2: pris

RLD N tävlar i Mästarklass

Nedan Kvick 16 månader

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alsterbygdens Luffare ”Luffis” har flyttat hem till Karin och Ingmar Ström och två hundbrorsor. Luffis kommer bli deras nya jaktkompis. Luffis jagar mycket praktiskt

Hälsa:

HD B Ed 0

PRA 1 fri

PRA 1 fri Laboklin

PRA 2 fri Laboklin

Prcd-PRA fri Laboklin

NCL fri Laboklin

Ichtyosis bärare Laboklin

Muscular Dystrophy fri Laboklin

Ögon ua -21

Meriter:

BPH o Fb-r

B-prov: 2:pris NKL

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alsterbygdens Polare ”Emil” har flugit med Arne Andreasen många mil bort. Ända upp till Tromsö.

Hälsa HD A ED 0

PRA 1 fri Laboklin

PRA 2 fri Laboklin

Prcd-PRA fri Laboklin

NCL fri Laboklin

Ichtyosis fri Laboklin

Muscular Dystrophy fri Laboklin

Ögon ua -21

meriter:

räddningshund i Norge. Godkänd norsk Lavinhund och godkänd eftersökshund.

7 veckor i morgon

< b>http://www.youtube.com/watch?v=x3w-x1A0GaQ6 veckor och 2 dagar<<

Jag hade jag planer på att ta med en i taget ut i skogen här hemma. Vi får se om jag tar mig ut -9 nu lite för kallt kan jag tycka. Hoppas på att det blir varmare under dagen.

6 veckor o en dag

< b>http://www.youtube.com/watch?v=z-B96bxfYHU&lt; b>6 veckor <

Nu har de redan blivit 6-veckor, det går verkligen fort.

Jag eller vi får sova på nätterna (än så länge ska jag nog säga). De däckar i sin natthage kl 21.45. Sen drar syrenen igång 6.30. Då är det ett par intensiva timmar med städ, mat, hysteriska lekpass de är överallt på en och samma gång. Men sen är det rätt lugnt ett tag. Det är då man kan börja med sin egen frukost och hygien för att sen kunna ta sig ut med de stora hundarna. Ja det är verkligen ett heltidsjobb att ha valpar. Har man aldrig haft en egen kull är det enkelt att tro att det är en dans på rosor.

Nu börjar det hända saker med de små. Jag studerar dem mycket och försöker få en bra bild av hur de är. De är mycket lika. Mer lika nu än för några dagar sedan. Då trodde jag mig kunna se skillnader. Förut har jag tyckt att gul och blå visat tecken på att vara de mest intensiva. Men de andra har kommit ikapp. Igår var orange tik och grön hane värsta monstren😛. Jag kan konstatera att alla valpköpare kommer få slita med sina små, för energin är det inge fel på hos nån. Tuffa,  framåt, orädda och framförallt nyfikna små individer.

Jag vet vad ni önskar och kommer placera ut hundarna på bästa sätt utifrån egenskaperna och ert ändamål med hunden.

Miljöträningen är i full gång hela tiden. Tacksamt att ha dom i köket. Där det slamras och är stor aktivitet om dagarna. Daghagen öppnas upp och de har tillgång till större yta, för att emellan åt stängas in igen. Vilda protester då förstås men de lugnar sig faktiskt när de inser att det inte lönar sig nått att gapa. Det är då öronpropparna sätts in 😛.

Vi har haft många nyfikna besökare som har varit ””socialafiguranter””. Besökarna har gått i skift. Trots många besökare är jag noga med att de små får ro och sovtid. Alla har visat på bra avslappningsförmåga och kunnat sova sig igenom en del besök vilket så klart är lite trist för besökarna.

Mycket söta när de sover
34 dygn Tiden går så fort. På lördag är det tre veckor kvar tills de flyttar till sina nya hem. Fortfarande sköter de sig alldeles exemplariskt. Inte mycket ljud från hagen. De sover, äter och leker. Ingen väcker mig än på morgonen. När jag kommer upp vid 7.30 då leker de och är så nöjda. Nilla diar fortfarande så mycket hon vill. Valparna äter nu fyra mål om dagen vilket betyder mindre di.


102http://www.youtube.com/watch?v=qX6k1vjxNRM

Fyra veckor och en dag. Halvtid Maken till lättvindiga valpar får man nog leta efter. Så nöjda. Så har de också ”två mammor” en uppfostrande och en som bara leker. De sover såklart mycket ännu. Man får inte glömma att de fortfarande är så små. Men det som är så härligt. De är så tysta.

Nu äter de tre gånger/dag. Nilla diar fortfarande så mycket hon vill, men det går allt längre tid emellan.

Försöker titta och se skillnader och egenskaper hos dem. Svårt ännu de är små och det kan skilja sig från dag till dag. Men tycker mig se lite. Gul flicka, den lilla sociala tjejen som alltid är först fram när man sätter sig i lådan och svansen viftar som en propeller. Hon var först ur natthagen. I morse hittade jag henne utanför medan jag gjorde i ordning deras frukost. Inte var hon bekymrad över det inte. Orange tjej den lilla tjejen är en tuffing går på grabbarna rejält. Hon kan låta som en terrier. Bär gärna på saker. Sen har vi blå hane som just nu är den som ställer till det. Får igång syskonen. Biter och drar i mina kläder men kryper också gärna upp i knät. Grön hane är den kola, stöddig men balanserad en självsäker grabb med alla tassar på jorden. Matglad liten rackare och tar de bästa spenarna. Röd hane den lockiga och minsta. Leker mycket på sidan av med sig själv och sakerna i hagen. Kommer fort när man kommer in  i hagen och är den som ofta blir kvar i knät. Han leker gärna med Fina.   Alla är helt underbara på sitt sätt.

Dygn 27 Nu har det hänt massor i valphagen. Fortfarande sover de massor och har bara korta lekpass för att sedan dimpa ned igen i djupsömn. Så söta nu. Gissa om jag sitter mycket i hagen. Går liksom inte att slita sig därifrån. 4 veckor i morgon och halvtid. Det kommer firas med en avmaskningskur igen 😛.

Hane grön  

 

 

 

 <br
ter Fina är bästa storasystern och leker mer än gärna med de små.

   
           
Idag har vi snickrat och lagt in en plastmatta över parketten i köket. En hage har byggts. Nu kan valparna var med oss i köket på dagarna och sova i sitt trygga valprum på natten.

Nu har avvänjningen börjat så smått. Det serveras mat två gånger/dag. Lite delade meningar i gänget om hur gott det är i förhållande till det som finns i mjölkbaren. Vore skönt för Nilla att dia mindre så mager som hon är.

Syster Fina är i hagen och myser med de små. Sköter dom så fint. En drömsyster.

20- dagar

Jösses så blev det små hundar över ett dygn.

19-dagar

Dagens vikt.

Alla har nu tredubblat sin vikt sen födelsen.

Orange tik 1569g

Gul tik 1540g

Blå hane 1584g

Grön hane 1560g

Röd hane 1426g

Idag fångade jag de små med systemkameran. Inte lätt men söta oavsett kvalitet.

          
Nu har de förvandlats till små hundar. Det märks att de hör. Skäller, morrar och försöker överrösta varandra. De märker när jag pratar då går rumpan i propeller fart. Tänderna är på väg, några har tittat fram ordentligt. På självaste julafton får det bli en liten smakportion med köttfärs. Nilla har bra med mjölk så egentligen är det inte bråttom. Men hon är så mager så lite avlastning är nog skönt för hennes tunna kropp.

Kissar och bajsar gör vi på egen hand nu. De leker allt mer med varandra. Nu kan man nästan inte slita sig från lådan. Så roliga att titta på när de gör försök till skutt och drattar på näsan. Det där med koordinationen det får de jobba på 😀. Än är de jättenöjda i lådan. Planerar att flytta ut dom i köket om en vecka ungefär.


18-dagar

lättvindigare små valpar får man nog leta efter. Sover i stort sett hela nätterna. Diar ett par gånger men knappt hörbart sen sover man till 7.30. Så tysta 😀. Jag kommer denna gång vara helt utvilad tills de drar igång på riktigt 😊.

Nilla tillbringar fortfarande mycket tid med de små. Tvättar och håller koll. Men lämnar lådan mer och mer. Följer gärna med ut och går. Dock är hon riktigt smal denna gång. Ser riktigt eländigt mager ut. Tog hårt på henne denna dräktighet. Det som hon hade sparat på sig försvann de första dagarna efter valpningen då hon åkte på några dagar med diare.

Dygn 16

Avmaskning idag för stora och små. Var inte jättepopulärt bland de små 😳.

Dygn 14

Ser att de små börjar bli medvetna om varandra. Svansen viftar och man ser små lekinviter. De biter på varandra, tumlar runt i högar. Av och till hör man något morr och ett skall. Annars är det otroligt lugnt och tyst i lådan.

Fina tillbringar mer tid i valprummet och Nilla mindre tid. Fina har fattat stort tycke för de små. Finge hon skulle hon tillbringa all tid i valprummet. Jag sätter lite stopp för detta. Hon får vänta lite tills de kommer ut i köket. Än så länge är det Nilla som får axla modersrollen helt själv.

Vikten idag.

Orange tik 1280g

Gul tik 1259g

Blå pojk 1330g

Grön pojk 1305g

Röd pojk 1150g

De följer sin kurva mycket bra och går jämt upp i vikt.

Dygn 12

Www.youtube.com/watch?v=jli3MfnKVJI

Dygn 10

Nu är det nära att ögonen öppnas. Stora springor i ögonvrån.

Till helgen är det nog fart i lådan på annat sätt. Bara att njuta av lugnet så länge man kan.

Idag har alla fått klorna klippta för första gången. Inga problem när man sover som en stock. Även legat på vågen och alla utom röd har passerat kilogränsen. Men han är snart där. Följer sin viktkurva fint. Han var den som var minst från början.

Kille blå uppe på vingliga ben och tränar skall samtidigt. Eftersom han nu är av det  manliga könet är det svårt med två saker samtidigt.

https://www.youtube.com/watch?v=3VMBtdqEV6U&sns=em

Dygn 8
Händ
jättemycket i lådan nu. De små är supernöjda, diar, gnyr lite nöjt, gör lite kullerbyttor i jakten på spenen. Sover gott mellan målen. I ögonvrån är det nu små glipor. Så nu står det inte på förrän ögonen öppnas.

Fem valpar betyder två spenor var. Detta har de kommit på när mjölken runnit till och de ätit klart då pågår jakten på spene nummer två för andra sittningen. Alla har ökat fint i vikt och följer sin egen viktkurva. Inte långt från att ha dubblat på sin födelsevikt. Anar att en del har passerat 1000g ikväll om jag tar ny vikt idag.

Tik rumpa orange 910g

Tik nacke gul 860g

Hane nacke blå 947g

Hane bak grön 925g

Hane höger bak 780g

Dygn 4

Får jag lov att presentera…

Fröken gul

Fröken orange

Pojke grön

Pojke blå

Pojke röd

Lunchdags

Dygn 4

En jobbig natt för Nilla. Vi har varit ute varje timme från kl 23.40 -05.40. Hon har haft diare. Vanligt att få detta hos tikarna så här efter valpning då bakteriefloran i deras magar störs av uppäten moderkaka, urin och avföring från valparna. Hon är trots detta pigg och har stor aptit. Hon skulle gladeligen kunna sätta isig hur mycket som helst nu. Nilla tittar ut mer och mer från valplådan när det prasslar i köket eller diskmaskinen öppnas, ett gott tecken. Det är verkligen inte bara detta att vara valpledig.

Jag tog en sväng till veterinären och köpte på mig dietmat för att lugna hennes mage. Nu blir det flera små portioner under dagen så får vi hoppas att magen lugnar sig. Hon fick även Pro-kolin +.

Valparna de små de mår bra i alla fall. De är nöjda med livet. Äter och sover. Protesterar bara när morsan har toalettrengöringen.

Tog vikten lite tidigare idag då jag ville se att de får i sig tillräckligt då Nilla förlorat mycket vätska inatt och att det kanske påverkar mjölken hos henne. De går fortfarande upp ordentligt. Får hålla lite extra koll under dagen. Jag köpte även med mjölkersättning i fall att det skulle behövas om hennes mage fortsätter krångla. Vi får hoppas att det vänder nu.

Tik rumpa 650g

Tik Nacke 629g

Hane Nacke 693g

Hane rumpa 655g

Hane Hö bak 560g

  Den där känslan när man ätit för mycket….

Nu anar man pigmentskiftning på nos och tassar.

Dygn 2

Dagens vikter

Några gick ner lite det första dygnet men går fint upp nu.

Tik rumpa 603g

Tik nacke 587g

Hane nacke 638g

Hane rumpa 607g

Hane Hö bak 520g

Fortfarande så lugnt i lådan. Nilla sköter om dom små på bästa sätt. Nilla är pigg och äter med stor aptit. Har varit lite lös i magen idag men inget ovanligt så här efter valpning. Hon hann dessutom få i sig en moderkaka som kan sätta lite sprätt på magen.


Dygn 1

Nu är de här fem fulla av livsglädje. Så lugna och nöjda. Endast nått tuttande hörs från lådan.

De vägdes på kvällen hemmavid den 3/12 på vår

Tik rumpa 545g
Tik Nacke 530g
Hane nacke 570g
Hane bak 579g
Hane höger bak 520g
3/12
Sven – Ingvars kullen sett dagens ljus. De föddes 3 december på djursjukhuset. Fyra hanar och två tikar. En hane överlevde tyvärr inte.

  Blev en lite annorlunda valpning än den ‘skolbokslikande’ valpningen hon hade sist.

Fredag kl 22.30 började hon krysta efter att ha hässjat, bäddat hela kvällen. 23.51 gick vattnet. Nilla krystade vidare inte så kraftiga och med rätt långa mellanrum. 02.00 ringde jag veterinär om råd. Ut o gå sa hon och återkom 02.40. Vi gick ut på tomten. Inget hände, några krystvärkar men inget mer. Då tog jag beslutet om att åka in.
Nil
k l
kalcium o blodsockerprov hon röntgades och det visade sex valpar som alla låg rätt. Den första valpen låg fortfarande högt upp i hornet trots krystvärkar. Det blev också ultraljud för att se om alla levde. Allt såg ok ut. Nilla fick en tid till på sig att krysta utan resultat. Veterinären masserade och kunde konstatera att hon öppnats sig lite.

Efter ett tag till utan valpning fick Nilla värkstimulerande medecin. Detta gjorde susen, kraftigare krystvärkar och fram ploppade äntligen en gosse ut kl 04.12 på stadiga 585g. En livsduglig och ettrig grabb som på ‘stadiga’ ben tog sig an spenen direkt. Den gossen hade suttit som en plugg. Efter denna flöt det på fint.
Eft
tan
timme 05.04 ploppade en gosse till ut. Den hade bråttom och kom utan att få moderkakan med. Till en början verkade den pigg men jag upptäckte snabbt att den inte kunde andas ordentligt. Vi sög och gjorde allt. Veterinären tog med gossen ut och gav syrgas men nått var fel. Kunde inte andas för egen maskin och blod kom upp ur luftvägarna. Vi beslöt oss för att den skulle få somna in.
Tre
lpe
m 5.05 en redig kille även det på 520g, full av livsglädje från start.

Fjärde valpen en tik kom 5.52 på 545g en riktig ettrig sak. Full fart mot spenen.

Femte valpen även det en tik kom 05.45 på 575g.
Sis
sj
valpen tog tid på sig och ploppade ut kl 08.45 en hane även den rejäl på 580 g. Livskraftig och stark.

Innan valpning
Nu b
et bli tungt för Nilla. Hon går in i dygn 57 och faktiskt kan de vara så att de små tittar ut vilken dag som helst nu.

161102
Det
å tickande hjärtan i Nillas mage, underbart ❤️ går allt enligt önskan så föds det små guldkorn runt den 4 december. Leveransklara valpar kring 27-3 februari.

  161004
Två<
pa
gar blev av i helgen mellan Nilla och Bandit. Nu håller vi tummarna för att allt går som det ska. Lång väntan nu tills vi vet.

 
    Läs mer om Bandit HÄR