Fin höstdag med träning 

Underbar höstdag idag. Tidig dag på jobbet. En tur till i2 med ett jaktgäng. Vilken fredag ❤️.

Mötte upp ett gäng på i2 för träning. Det blev Walk up med skytt och kastare och tre på linjen. Nilla i mitten allt för att försvåra stadgan för henne. De yttre labbarna tog markering efter markering, dubbla o enkla så duktiga och dirigerbara vovvar. Nilla fick ta noll. Jösses, vem fick med sig hennes stadga av valparna? Borta är den!! Hon fick kämpa att hålla ihop, jag fick kämpa för att hålla ihop henne. Hon fick inte gå på nån framåt, bara bakåt 😁. Värsta avundsjukan drar igång när andra hundar får gå, konnkurensen blir outhärdlig för henne. 

Avslutade träningen med ett sök, näsan på 😊. Sen ett par markeringar som gick bra. Även med stadgan. 

Vi kom med på Halmstadsprovet nästa helg, kul. Vi har dock startnummer 16, alltså sist 😟. Det blir en låååång väntan och frågan är om Nilla blir överladdad eller stressad av väntan under dagen att krafterna är borta till våran tur. Sen vet jag att hon kan vara känslig med alla som pinkat och bajjat i provrutan som tyvärr händer. Ja ja samma för alla utom för startnummer 1 då är det nått annat. Ska bli kul att åka neröver. Pernilla följer med som sällskap, boende är bokat hos Hanna på Kennel blågul. Vi får se det som en semestertripp. Kanske hinner vi med Ullared. 

Fina och jag tog en  promenad själva på gärdena efter träning. Medan skotten yrde från skjutbanan. Så bra och avdramatiserande att bara gå. Hon rörde inte en fena. Tittade till på de första men släppte skotten sen och lyfte inte ens ögonbrynet. Man kan ju inte låta bli att undra….vad blive det av henne som stor?? Så lugn o cool, världens enklaste valp måste det vara. Så otroligt följsam, några lover gör hon förstås med mor i skogen men kommer snabbt tillbaka, springer som en vilde i skogen men helt lugn inne, så gossjuk vill ligga i knät hela dagarna om hon får. På nätterna ligger hon tätt, tätt helst vid örat och under täcket. 

Fina har inget värre intresse för apporteringen just nu. Men det kommer nog. Är inte direkt bekymrad över detta. Jag har därför helt lagt ner den träningen. Vi tar igen det tids nog. 

Idagarna har hon tappat tre små mjölktänder, så vi leker lite lugnare med kampen nu. Det blir mer cirkuskonster som klossen och flytt med baken, handtarget, stadga, inkallning, omvänt lockande, lite hållfast övning och byteslek. Byteslek fungerar riktigt bra. Bara det är två exakt lika roliga saker. Helst då samma saker. Annars är hon rätt svårflörtad lilla Fina, godis är det som lockar mer än lek. 

Den 1/11 har vi valpträff ska bli så otroligt roligt att träffa de små igen. Grön, cerise, mörklila, ljuslila och grabbarna blå och grön. Ljusrosa kunde tyvärr inte närvara men det blir fler tillfällen. Längtar till denna dag. 

   
    
   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s