FB-R utbildning och lite träning

Under helgen har jag varit på kast-utbildning. Första steget gjort för att sedan kunna bli testledare i funktionsbeskrivning för retriever. 

En bana sattes upp och vi körde igenom testet med våra äldre hundar. Intressant, ingen hund var den andre lik. 

Ska bli mycket spännande att få göra detta med Frödingkullen. Förhoppningarna är att få till det i augusti. 

Dagarna rullar på känns som de mest består av jobb. Hundträningen har inte alls blivit av i den mängd jag önskat. 

Men en pass på lördagen blev det för Nilla och Fina fick hänga på en stund. 

För Nillas del blev det några svårare dubbelmarkeringar. Den ena med dold kastare den andra med dolt nedslag. Mellan markeringsplatserna låg ett linjetag. Fixade detta bra förutom en tjuvning när första markeringen gick. Men lyckades få tillbaka henne. 

Även Fina fick prova på markering med ny kastare i ny miljö med andra människor runt om och en hund intill. Bra markeringsförmåga håller sig runt området om hon inte markerade den direkt. Snabb ut (som skjuten ur en kanon) snabbt in. Lite lös i munnen och droppade den på mina fötter vid ett par tillfällen. Tyckte det räckte med utmaning efyer markeringarna och gick på sidan av och tränade linjetag och närsök. 

Nilla fick sedan gå på stort sök i par med en tollarhane en hen eftersom hon är i höglöp. Nilla är extra känslig vid löp det märktes då vi hade personer som stod ute i söket som störning. Tollaren bytte dummy och blev lite ‘bryskt’ tillsagd av personen som stod i söket. Tollaren sprang skamset hem utan dummy och blev lite förskräckt. Detta reflekterade Nilla och det visade sig att förbi personen ute på söket går man inte, heller inte plockar upp den dummyn intill. Personen fick helt enkelt flytta på sig för att hon skulle gå ut förbi henne. Då var det sedan fritt fram att hämta dummyn. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s