Lite som att vänta barn själv….

Planerar och boar inför Nillas valpar, nästan som att få barn själv. På nått sätt ser jag mer fram emot denna andra valpning än första. Nu vet jag vad det innebär, vilket under det är. Var väldigt nervös förra gången och kunde liksom inte riktigt njuta av det som hände. Hoppas kunna göra detta mer denna gång. Till min hjälp har jag även denna gång min vän Pernilla. Känns tryggt att vara två. Tror inte min man är till sån hjälp i denna händelse. 

En valplåda skall snickras, den vi hade sist blev brasved. Den var dessutom för stor. Jag följde ju anvisningarna på mått utifrån vad som rekommenderades. Denna gång blir det en låda som blir mindre. Kanske en slags dubbelvariant som går att ställa i den större när de är riktigt små. För att sen kunna lyftas bort när de blir lite större och rörligare. Nilla blev så bekymrad när de små valparna kröp ifrån henne i den stora lådan. Hon hade fullt upp med att hämta tillbaka de små som var på upptäcksfärd för Nilla ville ha dom tätt intill sig den första tiden. 

Valpmärkningshalsband är beställda. Blev lite nya färger än vad jag hade sist. Kändes konstigt att beställa samma färger som Frödingkullen hade då de färgerna fortfarande förknippas med den individen. En snorsug är inhandlat (sån man använder till spädbarn för att suga ut snor med) fungerar super att suga en nyförlöst valp med om det skulle behövas. Valfoder inhandlat. Nilla ska få detta foder så fort det kommer hon behöver nu matas på och få i sig lite extra energi. Hon är väldigt smal. Vanlig mat (rester från vår mat) kommer hon få i matskålen även denna gång då det sägs kunna hjälpa till att förhindra att valpar utvecklar allergi.  En ostskiva med en klick smör i serveras också dagligen då hon kan behöva lite extra kalk. 

35-dagar sedan parning och mycket händer nu i magen på Nilla.  Embryoperioden är slut och embryona kallas nu foster. De är ca 3,5 cm stora. Under fosterfasen och särskilt från och med den 40:e dagen ökar fostren i vikt med 3/4 av födelsevikten. Långt kvar till en liten valp men så mycket det händer den andra halvan av dräktigheten. Nu går det fort i utvecklingen. 

  

Hittade dessa klipp på youtube.


Hoppar över till det andra livet, livet utanför hunderiet. Mycket händer även där. Christer börjar närma sig sin disputation. Disputationen är den 8 december. Kommer bli enormt kul att få delta på denna festlighet. 

Vår ”lilla” son David flyttar ifrån oss och kommer bo ett halvår i de Franska Alperna ”Chamonix” fram till maj. Kommer bli tomt. Men så kul han kommer ha. Minne för livet. Får bara hoppas att han återvänder.  

2 tankar om “Lite som att vänta barn själv….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s